Stressreductie/-management

Stress is te herkennen aan emoties en gevoelens; onrustig, geïrriteerd, paniek, opgejaagd en angstig. Lichamelijke klachten als gespannen spieren, hoge bloeddruk, hartritme problemen. Psychosomatische klachten als; slapeloosheid, piekeren & malen, depressie, darmproblemen, angststoornissen, drang en dwangstoornissen, woedeaanvallen, hoofdpijn en andere (chronische)pijnen.

Het lichaam reageert met stress op verschillende onderliggende oorzaken, het betreft niet alleen emotionele of sociale stress ook infecties of vergiftiging of een tekort aan micronutriënten brengt ons lichaam in staat van vechten of vluchten.

Samen onderzoeken we de mogelijke oorzaken en afhankelijk hiervan volgt er een therapie.

U kunt bij ons tijdens individuele- en/of groepstrainingen leren anders met stress om te gaan. De technologie en training zijn ontwikkeld door het HeartMath instituut. Het heeft een solide wetenschappelijke basis en is gedurende circa 25 jaar op het effect onderzocht in uiteenlopende situaties.

Het doel is om hartcoherentie aan te leren, hartcoherentie heeft een positieve invloed op alle facetten van ons zijn. Minder stress geeft hogere prestaties, een betere gezondheid en een toegenomen gevoel van welbevinden.

Tijdens de individuele en/of groepstraining wordt u met een sensor aan je oorlel of vinger verbonden aan een computer. De eigen lichaamsinformatie wordt door de computer gelezen en als grafiek in beeld gebracht. De grafiek laat zien wat uw hartritmevariatie (HRV) is. Dat is een relatief nieuw begrip dat thans in het centrum van de belangstelling van de moderne geneeskunde staat. Hartcoherentie is een sterke indicator van emotioneel welzijn. Hartcoherentie is een natuurlijke toestand van mentaal, emotioneel en fysiek welbevinden. Uw lichaam heeft dan de meest optimale, efficiënte vorm van energie en emotie management. De hersengolven resoneren mee op de frequentie van uw hartritme variatie. Als u coherent bent zijn hart (gevoel) en hoofd (verstand) optimaal met elkaar verbonden.

Wat u leert is een techniek om diep te ontspannen en hierop volgt hartcoherentie. De techniek is eenvoudig en effectief en geeft u weer grip op stressvolle situaties. Deze stressreductie training vraagt van u een dagelijkse inzet om de techniek onder de knie te krijgen. Er wordt gewerkt aan door u zelfgekozen doelen, opgedeeld in kortere en langere termijnen. Zodat u stap voor stap uw doelen realiseert.

  • Meer energie en vitaliteit
  • Minder stress (lagere bloeddruk)
  • Meer emotionele balans
  • Beter slapen
  • Betere concentratie

Individuele Training

Frequentie 1 tot maximaal 7 sessies
Duur maximaal 1 uur
Kosten op aanvraag

Groepstraining

Duur 1 tot 4 dagdelen [dagdeel: 3 uur]
Kosten op aanvraag

(Groeps)workshop

Duur 2,5 uur
Kosten € 40,- per persoon

Incompany trainingen

Duur 1 of meerdere dagdelen [dagdeel: 3 uur]
Kosten op aanvraag